Ferietider är herrgårdstider

Semestertider och ferietider finns det mängder med möjligheter till utflykter och aktiviteter. Barnen älskar att resa bort eller varför inte unna dig och din älskade hälft en weekend någonstans. Vad kan vara bättre än en herrgårdsvistelse? Inte mycket tror vi. I den här artikeln berättar vi om fördelarna med en herrgårdsvistelse.

Bo kungligt

Först och främst innebär en herrgårdsvistelse, oavsett om det är weekend eller mitt i veckan ett förstklassigt boende. Ett bra exempel är Knistad. I en herrgårdsmiljö finns alltid fantastiska rum och fantastiska sovrum. Du bor kungligt och kan unna dig att bara njuta av sängen eller de olika rummen i en herrgård. Oftast finns det salonger och bibliotek där du kan relaxa och läsa en god bok eller ta något gott att dricka.

Älskar du mat?

Apropå dricka. En herrgård av viss kaliber erbjuder också fantastisk god mat. Hela matupplevelsen är en tillställning i sig. Välj från färdiga trerättersmenyer eller kombinera fritt själv. Oavsett vilket brukar en herrgårdsvistelses matupplevelse aldrig slå fel.

Älskar du golf?

Flera av herrgårdarna erbjuder även möjlighet till golfspel på deras golfbanor. Är det en herrgård som erbjuder olika paket så brukar ett golfpaket vara populärt där det ingår green fee, vistelse och mat i ett paket. Det finns säkert även möjlighet att förbättra sitt spel genom anlitande av tränare och köp av ny utrustning i herrgårdens golfshop.

Älskar du natur och ströva i skog och mark?

Herrgårdar brukar ligga väldigt strategiskt till för att kunna få en oerhörd naturupplevelse runt omkring herrgården. Du kan ströva fritt i skog och mark och upptäcka närområdet. Det brukar även finnas rekommenderade turer som personalen tipsar om.

Ta jägarexamen?

Olika herrgårdar brukar erbjuda olika aktiviteter. Håll utkik efter just din favoritaktivitet hos olika herrgårdar. Vissa erbjuder exempelvis jägarexamen med både teori och praktik i kombination med en herrgårdsvistelse. Då finns det alla förutsättningar för att sedan ta ut en jaktlicens.